Toaletten , ingen skitsak!

toalett

 

En viktig händelse på dagen är våra toabesök…..genom att börja uppmärksamma hur ofta, vilken konsistens  och doft vår urin och avföring har så kan man ganska lätt få en hygglig status om hur magen/kroppen mår.

Man bör gå på toa 2ggr/ dagen för att göra det stora besöket, jag har upptäckt att väldigt många är förstoppade utan att tänka på det, en förstoppning kan liknas vid en förgiftning i kropppen och det är förstås inte bra.

Urinet ska vara ljust och luktfritt, är det väldigt mörkt och doftar starkt är det ett tecken på stark vätskebrist- vilket förstås heller inte är bra, vatten behövs för kroppens naturliga rening. Vatten forslar bort toxiner (gifter) och förbränningsprodukter av olika slag genom kroppens reningsorgan. Vatten behövs för ämnesomsättningen, näringstillförseln och syretillförseln till cellerna, reglering av kroppstemperaturen, blodets transport och kroppens ph-värde. Så om du har för mörkt urin, drick mer det gör skillnad…

Ha en fin kväll !

Inga kommentarer ännu.

Kommentera